Latasitko jo Koronavilkun? Tulisi olla jokaisen suomalaisen älypuhelimessa

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet applikaation analysoiman arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovellus ilmoittaa altistumisesta ja antaa toimintaohjeet jatkoon.

Koronavilkku tuli suomalaisten käyttöön tänään. Sen voi ladata älypuhelimelle. Sovelluksen avulla on myös mahdollista tehdä oirearvio Omaolo-palvelussa, vaikkei ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta olisikaan saanut. Koronavilkun käyttäminen on vapaaehtoista, mutta sen avulla voi seurata ja jopa hillitä viruksen etenemistä tehokkaasti.

Jos sinulla todetaan tartunta koronavirustestillä, saat terveydenhuollon ammattilaiselta avauskoodin. Kun syötät koodin sovellukseen, lähettää sovelluksesi keräämänsä tunnuskoodit palvelimelle. Näin kohtaamasi tartunnalle mahdollisesti altistuneet saavat siitä tiedon. Tunnuskoodien mukana ei lähetetä henkilö- tai sijaintitietoja eikä tietoa mahdollisen tartunnan ajankohdasta, joten mahdollista altistumista ei voida yhdistää sinuun.

Koronavilkun voi ladata tästä.