Egyptistä löydettiin 13 muinaista hauta-arkkua – olleet sinetöityinä 2 500 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Egyptissä on tehty merkittävä uusi muinaislöytö. Arkeologit ovat päässeet tutkimaan Luxorissa sijaitsevaa hautakammiota, joka pitää sisällään 13 muinaista arkkua.

11 metrin syvyydessä sijaitsevan hautaholvin kahteen kerrokseen sijoitetut arkut ovat noin 2 500 vuotta vanhoja. Ne ovat säilyneet sinetöityinä tähän päivään saakka. Sarkofagit ovat säilyneet niin hyvin, että jopa osa niihin maalatuista väreistä on säilynyt.

Arkut löydettiin Sakkarasta, joka uskotaan Science Alert -sivuston mukaan olleen muinaisen Egyptin pääkaupunkina toimineen Memfisin hauta-alue. Erityisen merkittävän löydöksestä tekee se, että arkut ovat säilyneet avaamattomina vuosituhansien ajan. Monet sarkofagit ovat nimittäin joutuneet ajan saatossa haudanryöstäjien tyhjentämiksi.

 

تفقد الدكتور خالد العناني وزير السياحة والآثار برفقة الدكتور مصطفي وزيري الأمين العام للمجلس الأعلى للآثار، أعمال حفائر…

Publiée par ‎Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار‎ sur Dimanche 6 septembre 2020

أول فيلم ترويجى للاعلان عن كشف اثري للبعثة الاثرية المصرية العاملة بمنطقة آثار سقارة والتي اسفرت عن الكشف عن بئر عميق للدفن به اكثر من ١٣ تابوت ادميا. وسيتم ارسال عدد من الافلام الترويجية الأخرى،وذلك لحين الاعلان عن كافة تفاصيل الكشف قريبا. انتظرونا

Publiée par ‎Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار‎ sur Dimanche 6 septembre 2020