Game of Thrones -tähti Diana Rigg on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttävän ja vuosikymmeniä kestäneen uran tehnyt näyttelijä Dame Enid Diana Elizabeth Rigg on kuollut 82-vuotiaana. Viimeisiin vuosiinsa saakka esiintynyt tähti muistetaan muun muassa Game of Thrones -sarjasta, jossa hän näytteli Olenna Tyrelliä. Näyttelijän sukulaisten mukaan Diana Rigg kuoli rauhallisissa merkeissä omassa kodissaan perheensä ympäröimänä.

Teatterissa näyttelijänuransa aloittaneen Riggin läpimurto tapahtui 1960-luvulla hänen näyteltyä Emma Peeliä The Avengers, eli Herrasmiesagentti-sarjassa. Agenttiteema jatkui tähden uralla Rulettia venäläisittäin, madame? -elokuvassa ja 007-seikkailussa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Jälkimmäisessä hän esitti James Bondin vaimoa.

Diana Rigg jatkoi näyttelemistä vuosikymmenten läpi aina viimeisiin vuosiinsa saakka. Nykykatsojille keskeisestä Game of Thrones -roolista tutuksi tullut näyttelijä on nähty viime vuosina myös muun muassa Victoria, Doctor Who ja Me metallientsijät -sarjoissa.