Hurjapää hyppelee Pariisin katoilla – yksikin lipsahdus veisi hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parkour on liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti maastossa ja kaupungilla ympäristön esteitä ja rakennuksia hyödyntämällä niin, että liike olisi mahdollisimman nopeaa ja katkeamatonta. Laji on vaikea ja sen taitaminen vaatii hyvää kuntoa, uskallusta ja paljon harjoittelua.

Nyt sosiaalisessa mediassa ihmisten huomion on alkanut kiinnittämään Ben Cante. Mies julkaisee usein omalle Instagram-kanavalleen videoita, jotka saavat katsojan pidättämään hengitystä. Toisinaan miehen upeat temput ja hypyt perustuvat siihen, että mies esittää astuvansa harhaan tai liukastuvansa, mikä saa hetkellisesti katsojan sydämen pysähtymään.

Videoilla mies horjuu ranskalaisten talojen katoilla ja esittää kaatuilevansa lähes kohtalokkailla tavoilla. Tällä hetkellä Sveitsistä alun perin kotoisin oleva mies asuu Pariisissa ja viettää päivänsä sekä musiikin tuottamisen parissa että vaarallisen parkour-harrastuksensa merkeissä.