Opiskelija rakensi toimivan Batmobilen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Batmanin autosta, Batmobilesta on nähty vuosien varrella lukuisia erilaisia versioita sarjakuvissa, elokuvissa ja televisiossa. Yksi niistä on Christopher Nolanin Yön ritari -elokuvatrilogian tankkia muistuttava Tumbler.

Vietnamilainen arkkitehtiopiskelija Nguyen Dan Chung innostui Yön ritari -elokuvaa katsellessaan autosta niin paljon, että hän alkoi haaveilemaan omasta Batmobilesta. Niinpä hän päätti lopulta rakentaa sellaisen itse. Ajoneuvo on lähes valmis yli 18 000 euroa maksaneen ja 10 kuukautta kestäneen työskentelyn jälkeen.

Chungin Batmobile on 3,6 metriä pitkä, 2,6 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea. 100 kilometrin tuntivauhdin maksiminopeuteen kykenevään autoon mahtuu kerralla kaksi henkeä. Tärkeintä tietenkin on, että auto näyttää lähes täysin Nolanin elokuvatrilogiasta tutulta menopeliltä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.