Apulanta esiintyy ensi kesänä Olympiastadionilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu Apulanta-yhtye esiintyy ensi kesänä Helsingin Olympiastadionilla A30-nimisessä konsertissa. Kyseessä on yhtyeen juhlakonsertti, sillä se täyttää 30 vuotta ja nousee sen kunniaksi uransa suurimmalle lavalle. Konsertti on anniskelualuetta lukuunottamatta ikärajaton.

Apulanta vuonna 2013, Kuva: Kari Ahonen, Stara

Heinolassa vuonna 1991 perustettu yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen. Apulanta on julkaissut urallaan yhteensä 12 albumia, 5 kokoelmalevyä, livetallenteita ja lukuisia EP-levyjä ja singlejä. Lähes kaikki myyneet jalometalliin oikeuttavia määriä. Apulanta on esiintynyt vuosien varrella loppuunmyydyille keikka-areenoille ympäri maata, ja yhtyeestä on tehty esimerkiksi kirja ja elokuva.

Himos Festival 2015, Apulanta, Kuva: Santeri Saarinen, Stara

– Onhan nää stadionjuhlat suuruudenhulluudessaan ihan älytön ajatus, mutta kerranhan sitä vaan bändi täyttää 30 vuotta. Tässä on ollut tämmöistä valotonta aikaa jo turhan kauan, niin kelattiin, että nyt on aika nostaa soihtu korkealle ja valaista tietä. A30:llä me halutaan olla pystyttämässä kirkasta majakkaa, jota kohti voidaan yhdessä kulkea. Me kaikki ansaitaan kunnon juhlat, yhtyeen laulaja-kitaristi Toni Wirtanen kertoo.