Tahkolla koronaviruslinko – nuorten mökkibileissä yli 80 juhlijaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa saa järjestää yli 50 henkilön tapahtumia, mikäli huolehtii riittävistä turvajärjestelyistä koronaviruksen suhteen. Tahkolla vietettiin viime viikonloppuna mökkibileitä, jonne kokoontui yli 80 nuorta. Bilettäjillä on todettu koronavirustartuntoja.

Osa juhlijoista on siirtynyt myös baareihin ja ravintoloihin, Savon Sanomat uutisoi. Tartuntaketjuja pyritään nyt selvittämään. Mikäli rajoituksia ei noudatetaan, saatetaan niitä kiristää ja asettaa jälleen pakolliseksi. Yle puolestaan uutisoi, että mökeillä olleet nuoret ovat noin 17–20-vuotiaita. Suurin osa heistä on kotoisin Kuopiosta ja Nilsiästä, mutta joukossa on myös muualla Suomessa asuvia ihmisiä muun muassa Helsingistä, Mikkelistä, Kajaanista ja Siilinjärveltä

THL: mukaan Suomessa on todettu vuorokauden aikana 149 uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu eniten 20–29-vuotiailla. Testejä tehdään päivässä 20.000 kappaletta.