Ulkomaalaistaustainen mies harjoitti ihmiskauppaa Helsingissä – uhrina oma vaimo

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi epäilee 1960-luvulla syntynyttä miestä törkeästä ihmiskaupasta ja useista pahoinpitelyistä. Epäiltyjen rikosten uhrina on ollut miehen oma 1970-luvulla syntynyt vaimo. Vyyhti alkoi purkautua sattumalta.

Rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin syyskuun alussa, että nainen oli pahoinpidelty. Poliisi otti naisen aviomiehen kiinni ja ryhtyi selvittämään asiaa laajemmin. On syytä epäillä, että mies on toistuvasti pahoinpidellyt vaimoaan ja kontrolloinut muun muassa vaimonsa nukkumista, syömistä, liikkumista, raha-asioita ja yhteydenpitoa muihin ihmisiin.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä 17.11.2019–1.9.2020 välisenä aikana. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut miehen todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

– Rikoksesta epäilty on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen ja asianomistaja on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen. Poliisi ei kommentoi epäillyn syntymävaltiota tai asianomistajan kansalaisuutta, erityisesti epäiltyjen rikosten uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.