Koronavirusepidemia kiihtynyt – ihmisten oltava vastuullisempia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronavirusepidemia saatiin rauhoitettua tiukoilla rajoituksilla. Kukaan ei varmaan tahdo lähteä uudestaan samaan rumbaan kuin keväällä, joten ihmisten on oltava nyt vastuullisempia toiminnassaan. Koronavirus on lähtenyt uudestaan leviämään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa, että uusien COVID-19-tapausten määrä on noussut viime viikkojen aikana valtakunnallisesti ja yhä useamman sairaanhoitopiirin alueella Suomessa. Hengityssuojaimia kannattaa käyttää kaikissa julkisissa tiloissa ja noudattaa turvavälejä.

Viimeisen seurantaviikon aikana tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 448 uutta tapausta, kun edellisellä viikolla uusia tapauksia ilmoitettiin 350. Viikkotason tapausmäärät ovat lisääntyneet noin sadalla tartunnalla jo kolmen viikon ajan. Viime viikkoina kotimaasta peräisin olevat tartuntaryppäät ja joukkoaltistumiset ovat myös johtaneet jatkotartuntoihin. Joukkotartunnat osoittavat, että koronavirus tarttuu pidemmässä lähikontaktissa tehokkaasti.