Farmville lopetetaan – supersuosittua Facebook-peliä pelattiin 11 vuoden ajan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Farmville-peli nousi nopeasti valtavaan maailmanlaajuiseen suosioon ilmestyttyään Facebookiin vuonna 2009. Zynga-yhtiön maanviljelypeli koukutti kaikessa yksinkertaisuudessaan pariinsa Facebook-käyttäjiä kaikista ikäluokista.

Nyt alkuperäinen Farmville on tulossa tiensä päähän. Facebook ei 31. joulukuuta 2020 alkaen tue enää Flash-pohjaisia pelejä, minkä myötä myöskään alkuperäistä Farmvilleä ei ole enää mahdollista pelata. Pelin sisäisten ostojen tekeminen päättyy jo 17. marraskuuta.

Farmville oli vuosien ajan Facebookin suosituin peli. Sillä oli The Verge -sivuston mukaan hurjimmillaan noin 30 miljoonaa päivittäistä pelaajaa. Farmville-kutsut tulivat tutuiksi lähes jokaisille Facebook-käyttäjille, olivatpa he kiinnostuneita niistä tai eivät.

Zynga julkaisi myöhemmin jatko-osia ja mobiiliversioita Farmvillestä, mutta ne eivät saavuttaneet alkuperäisen Facebook-pelin kaltaista suosiota. Farmville-fanien ei kuitenkaan tarvitse vielä vaipua täysin epätoivoon. Nimike nimittäin elää edelleen mobiilimuodossa, ja Zyngan mukaan Farmville 3 ilmestyy älypuhelimille lähiaikoina.