Sanna Marinin hallitus määräsi ravintoloille jopa kohtalokkaita rajoituksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääministeri Sanna Marinin hallitus kertoi tänään ennakkotietojen mukaisesti ravintoloiden toiminnan merkittävästä rajoittamisesta. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sdp) kertoi jo aiemmin, että rajoituksia tullaan tekemään, ja tänään illala hallitus tiedotti asiasta tarkemmin.

Rajoitukset astuvat voimaan ensi viikon torstaina 8. lokakuusta, josta lähtien ravintolat joutuvat lopettamaan anniskelun kello 24.00 ja sulkemaan ovensa kello 01.00. Samalla Kiuru kertoi, että hallituksella on jo olemassa vielä tiukempia rajoituksia, joita voidaan määrätä käyttöön myös alueellisesti esimerkiksi maakunnittain. Silloin ravintolat tulisi sulkea jo kello 23.00 ja anniskelu lopettaa kello 22.00. Lisäksi tuolloin saisi olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista.

Päätöstä ravintoloiden sulkemisesta kritisoitiin jo ennakkoon, sillä koronaviruksen ei tiedetä levinneen erityisen paljon juuri ravintoloissa. Tampereen yliopistollisen sairaalan infektiolääkäri Janne Laine kertoi Aamulehdelle, ettei ravintoloiden aukiolon lyhentymisellä ei ole merkittävää vaikutusta koronan leviämiseen. Infektiolääkärin mukaan ei ole näyttöä siitä, että Tampereen alueella tartuntoja olisi tapahtunut juuri ravintoloissa.

Monille ravintoloille tuore päätös voi olla jopa kohtalokas, sillä illan viimeiset tunnit ovat ravintoloille elintärkeitä. Eduskunta päätti jo keväällä, että hallituksen tulee kompensoida sulkemisesta ravintoloille aiheutuvat vahingot, mutta näin hallitus ei ole vaatimuksista huolimatta tehnyt. Tänään määrätyt rajoitukset ja vielä tiukemmat alueelliset rajoitukset tulevat olemaan jopa kohtalokkaita osalle suomalaisia ravintolayrityksiä. Kymmeniä tuhansia työntekijöitä on vaarassa joutua lomautetuksi ja työttömäksi. Hotelli- ja ravintola-alalla työskentelee 140 000 suomalaista.