Laskettelukausi alkoi Rukalla – rinteet auki ennätysaikaisin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ruka säilöö vuosittain lunta, jotta voi avata rinteensä ennen talvikauden alkamista. Niin on käynyt tänäkin vuonna ja Saaruan rinteet on avattu laskettelijoiden käyttöön. Seuraavaksi säilölumilla on tavoitteena avata täysimittainen laskulinja sekä alaboksi Ruka Parkiin.

Parkin avaustavoite on maanantaina 5. lokakuuta, ja se mahdollistaa esimerkiksi maajoukkueen harjoittelun Rukalla. Ensimmäiset rinteet avattiin lumella, jota säilöttiin keväällä talteen noin 181.000 kuutiometrin verran. Tämä lumimäärä mahdollistaa kolmen täyspitkän laskettelurinteen avaamisen, joista perjantaina lasketeltiin Saaruan rinteissä numero 12 ja 13.

— Olemme äärimmäisen onnellisia, kun pääsemme avaamaan jälleen uuden laskukauden. Kesä oli meillä vilkas ja olemme iloisia, että olemme saaneet paljon uusia kotimaisia asiakkaita matkailemaan alueelle. Odotammekin että pääsemme esittelemään kohdettamme tulevana talvena myös monille uusille kotimaan kävijöille. Ulkona liikkuminen ja tekeminen on meidän liiketoiminnan ydin ja haluamme tarjota aktiivista tekemistä näinä poikkeuksellisina aikoina, kommentoi Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Rukan rinteet Saaruassa on avattu säilölumen voimin jo vuodesta 2016. Ensimmäiset säilölumet otettiin talteen kaudelta 2015-2016. Rukalla on ollut pysyvästi lunta jo viiden vuoden ajan.