Leijonakuningas saa jatkoa – Oscar-voittaja kiinnitettiin ohjaajaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney-yhtiön Leijonakuningas nousi vuoden 2019 toiseksi eniten rahaa tahkonneeksi elokuvaksi, tuottaen hurjan 1,5 miljardia dollaria. Nyt 1990-luvun animaatioklassikon tietokonegrafiikalla toteutetuksi uudeksi versioksi päivittänyt elokuva on saamassa jatkoa.

Disney on palkannut arvostetun ohjaajan vastuuseen Leijonakuninkaan jatko-osasta. Elokuvan ohjaa Barry Jenkins, joka voitti parhaan ohjaajan ja parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnot vuonna 2016 Moonlight-elokuvalla. Jenkins kertoo elokuvan ohjaamisen olevan hänelle unelmien täyttymys, sillä hän varttui alkuperäisen Leijonakuninkaan hahmojen kanssa auttaessaan siskoaan kasvattamaan kahta pientä lastaan 1990-luvulla.

Variety-lehden mukaan jatko-osassa perehdytään ainakin osittain Mufasa-leijonan varhaisiin vuosiin. Disney ei ole paljastanut jatko-osan suunniteltua ensi-iltapäivämäärää, eikä tiedossa ole kuinka esimerkiksi koronatilanne vaikuttaa tietokonegrafiikalla toteutettavan elokuvan tuotantoon. Tiedossa ei myöskään ole, ketkä ensimmäisen osan englanninkielisen version nimekkäästä ääninäyttelijäkaartista ovat palaamassa jatko-osaan.