Eläintenkouluttaja opetti kissan matkimaan liikkeitään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissoja on mahdollista kouluttaa siinä missä koiriakin, vaikka tehtävä saattaakin vaatia hieman enemmän kärsivällisyyttä. Tuoreella videolla pääasiassa koiria kouluttava Fumi Higaki opettaa kissan matkimaan hänen eleitään.

Videolla Higaki suorittaa ensin liikkeen, ja jää odottamaan Ebisu-nimisen kissan toistavan ne. Useimmissa tapauksissa kissa toistaa eleen pienen tauon jälkeen. Kissa palkitaan herkuilla onnistuneen matkimisen jälkeen.

Videolla nähtävää ”Do as I do”, eli tee perästä -metodia käytetään yleensä lähinnä koirien kouluttamiseen. Video osoittaa sen soveltuvan myös kissojen kouluttamiseen. Higaki kertoo Science Mag-lehdelle Ebisu-kissan vierailevan usein hänen omistamassaan eläinkaupassa ja olevan erittäin helposti ruoalla motivoitava, mikä teki siitä helposti koulutettavan.