Viileät vedet tarjoavat paremmin kalaa – pyyntisesonki kiihtymässä huippuunsa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tänä viikonloppuna kannattaa suunnata kalatiskille ja ostaa tuoretta lähikalaa. Kalakauppias usein vinkkaa hyvät ja yksinkertaiset reseptit, mutta apua kalaruokien valmistamiseen voi löytää myös netistä. Pro Kala ry on kalan asialla oleva yhdistys, joka tiedottaa, tuottaa materiaalia ja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia.

Pyydetyllä kalalla on omat sesonkinsa, ja parasta kala-aikaa on viileämpien vesien aika. Nyt vedet ovat jälleen viilenemässä, ja siksi näin lokakuussa lähes kaikki tutut ruokakalat ovatkin jälleen sesongissa. Kasvatettua kalaa on saatavilla vuoden ympäri.

Pro Kala ry on julkaissut sivuillaan kalenterin, josta näkee yhdellä vilkaisulla, miten Ahti suo missäkin kuussa parhaiten antejaan. Taulukosta huomaa, että lokakuu on loistava kalakuukausi. Syöttiin tarttuvat ainakin ahven, hauki, lahna, kuha, lohi, siika, silakka, särki ja taimen. Myös ravustuskausi on parhaillaan käynnissä ja nahkiasetkin ovat syöntituulella.