Syyskuu 2020 oli mittaushistorian lämpimin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tämän vuoden syyskuu on ollut ennätyksellisen lämmin eri puolilla maailmaa. Tutkijat uskovatkin vuoden 2020 keskilämpötilojen olevan samaa luokkaa tai jopa korkeampia kuin vuonna 2016, joka oli lämpimin koskaan mitattu kalenterivuosi.

Syyskuu 2020 oli Euroopan unionin Copernicus Climate Change Service -ilmastonmuutospalvelun mukaan maailman mittaushistorian lämpimin. Maapallon keskilämpötila oli 0,05 celsiusastetta edellistä, viime vuoden syyskuussa mitattua ennätyslukemaa lämpimämpi.

Ennätyslämpötiloja mitattiin muun muassa Euroopassa. Esimerkiksi Ranskassa koettiin syyskuun puolivälissä helleaalto, jonka myötä lämpötilat nousivat jopa 35 asteeseen. Lämpötilaennätyksiä tehtiin Independent-uutissivuston mukaan myös esimerkiksi Lähi-idässä, Etelä-Amerikassa ja Australiassa ja Pohjois-Siperiassa.