Järkyttävä ilmiö Raahessa: Lapset järjestävät nyrkkitappeluita ja kuvaavat ne nettiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että Raahessa on ilmennyt syksyn aikana useita nuorten väkivaltatilanteita. Poliisi kirjasi pelkästään tämän viikon keskiviikkoiltana yhteensä viisi rikosilmoitusta pahoinpitelyistä. Osapuolet ovat pääasiassa alle 18-vuotiaita.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on noudattanut usein samaa kaavaa. Joukko nuoria on mennyt toisten saman ikäisten luokse ja haastanut heitä tappeluun. Tilanteissa on lyöty nyrkein ja potkittu. Pahoinpitelyihin on osallistunut kerrallaan muutama nuori, toisten seuratessa tapahtumia tai kuvatessa niitä. Pahoinpitelyistä on seurannut kostamisia.

– Poliisi on tilanteen kehittymisestä hyvin huolissaan. Yksi isku, potku tai tönäisy voi olla kohtalokas. Poliisi pyytää raahelaisia vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa asiasta vakavasti ja varmistamaan, miten oma nuori viettää iltaisin kaupungilla aikaansa. Poliisi tekee esitutkintaa pahoinpitelyihin liittyen. Alaikäisten kohdalla rikoksista tehdään aina lastensuojeluilmoitukset.