Narsistien uhreista kertova kirja päivitettiin – mukana myös sosiaalinen media

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vuonna 2007 ilmestynyt teos Sata tapaa tappaa sielu on julkaistu uudistettuna painoksena. Kirjailija Tuija Välipakka on ottanut nyt mukaan myös sosiaalisen median luomat tilanteet.

– Sosiaalinen media on narsistille mainio leikkikenttä esitellä ideaalista minäänsä. Useimmat ihmiset nauttivat saadessaan hyväksyntää ja huomiota sopivassa määrin, mutta narsistille huomio on elinehto. Narsisti ei luo sosiaalisia suhteita saadakseen ystävyyttä ja lämpöä vaan huomiota ja suosiota, Välipakka kertoo.

Kirja kertoo narsismista ja narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Se sisältää runsaasti uhrien omakohtaisia kertomuksia muun muassa narsistista parisuhteessa, narsistista äitinä, isänä tai muuna lähisukulaisena sekä narsistista työpaikalla. Kirjaan on kerätty lukuisia uusia vertaistarinoita, ja linkit ja lähdeviitteet on ajantasaistettu.

– Somekäyttäytymisen perusteella narsistiset henkilöt voi jakaa kahteen eri luokkaan: niihin, jotka käyttäytyvät provosoivasti ja hyökkäävästi saadakseen huomiota, ja niihin, jotka haluavat saada sosiaalisesta mediasta tukea ja empatiaa antamatta kuitenkaan samaa muille.