2 000 vuotta vanha kissakuvio paljastui Perussa – pituutta 37 metriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissakuvat eivät ole suinkaan pelkkä sosiaalisen median aikakauden ilmiö. Nyt Perussa on paljastunut kissaa esittävä, erämaahan tehty suurikokoinen ja muinainen kuvio.

Nazcan aavikolla sijaitsevan kissakuvion pituus on jopa 37 metriä. Se oli alun perin hädin tuskin näkyvissä, mutta putsaus- ja restaurointitöiden ansiosta kuvio on saatu erottumaan kunnolla. Kuvion arvioidaan BBC:n mukaan olevan yli kaksi tuhatta vuotta vanha.

Kissaa esittävä kuvio on osa Nazcan linjoiksi kutsuttuja, ihmisten mielikuvituksia kauan aikaa kutkuttaneita muinaisjäänteitä. Kunnolla yläilmoista katsottuna erottuvat kuviot esittävät usein juurikin eläimiä. UNESCOn maailmanperintökohteiksi luokitellut Nazcan linjat sijaitsevat noin 450 neliökilometrin alueella erämaassa.