Hollywood-tähdet kuvaavat parhaillaan elokuvaa Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen kaupunkiseudun panostukset kansainvälisiin elokuviin tuottavat tulosta. Parhaillaan Tampereella kuvataan nimittäin maailmanlaajuisesti tunnettujen Hollywood-näyttelijöiden tähdittämää kansainvälistä Dual-elokuvaa, jota kuvataan Tampereella kuuden viikon ajan. Tuotantotiimi on ollut kaupungissa jo toista viikkoa. Asiasta uutisoivat muun muassa Aamulehti ja Yleisradio.

XYZ Filmsin tuottaman ja Riley Stearnsin ohjaaman elokuvan tähtinä ovat Breaking Bad -suosikkisarjasta maailmantähdeksi noussut yhdysvaltalainen Aaron Paul ja Dr Who -sarjasta tunnetuksi tullut skottitähti Karen Gillan. Elokuvan budjetti on useita miljoonia euroja ja se kuvataan kokonaan Suomessa. Elokuvaa kuvataan Suomessa osin täkäläisen IPR.VC-rahaston ansiosta, koska se on yksi tuotantoyhtiön rahoittajista.

Suomalainen yksityinen IPR.VC Fund I Ky –pääomarahasto sijoittaa pääosin suomalaisiin digitaalisten sisältöjen yrityksiin, jotka tuottavat televisio-ohjelmia, elokuvia, pelejä, animaatiota, internet- ja mobiilisisältöjä, musiikkia tai muuta lisensoitavaa mediasisältöä. Sijoittajina on eläkelaitoksia, perheomisteisia sijoitusyhtiöitä, teollisia sijoittajia ja Suomen valtion omistama Tekes Pääomasijoitus Oy sekä rahaston managerit. Tavoitteena on synnyttää mediasisältöjen aineettomiin oikeuksiin pohjautuvia kansainvälisiä menestystarinoita Suomeen sekä osoittaa, että mediasisältöjen aineettomiin oikeuksiin kannattaa sijoittaa.