Bugattin uudella hyperautolla 480 km/h huippunopeus – tältä kaunotar näyttää

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autovalmistaja Bugatti tunnetaan erityisesti huippunopeista urheiluautoistaan. Nyt yhtiö on esitellyt tuoreinta luomustaan, 1 800 hevosvoiman Bugatti Bolide -hyperautoa.

Jo Bugatti Boliden nimi on yhtiön peräisin ranskan kielen erittäin nopeaa autoa tarkoittavasta slangisanasta. Kahdeksan litran 16-sylinterisellä moottorilla varustettu auto kykenee yli 480 kilometrin huippunopeuteen. Julkisten teiden sijaan konseptiauto onkin tarkoitettu ainoastaan kilparadoilla ajettavaksi. Katso kuva tästä.

Aerodynamiikan takaamiseksi Bolide on vain noin 90 sentin korkuinen, 30 senttiä Bugatti Chironia matalampi. CNN-uutissivuston mukaan Bugatti ei ole toistaiseksi paljastanut, aikooko se myydä Bolidea kuluttajille. Ferrarin ja Lamborghinin kaltaisten autovalmistajien tiedetään kuitenkin myyvän myös vain kilparadoille tarkoitettuja urheiluautojaan varakkaille ostajille.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.