Syyslomaa Pikku-Syötteellä viettäneillä todettu koronavirustartuntoja – yli 350 ihmistä altistunut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteellä olleilla on todettu yhteensä viisi koronavirustartuntaa. Taudille on voinut altistua peräti 355 ihmistä. Sairastuneet ja virukselle altistuneet ovat olleet Pudaasjärven Pikku-Syötteellä syyslomaviikon aikana 19.–23. lokakuuta.

Terveysviranomaiset jäljittävät parhaillaan lomakeskuksessa olleita henkilöitä. Asiaan liittyvät selvitys- ja jäljitystoimet aloitettiin terveysviranomaisten kanssa välittömästi ensimmäisten tartuntatietojen jälkeen. Kaikki kyseisellä aikavälillä vapaa-ajankeskuksessa olleet lasketaan altistuneiden joukkoon.

Ihmisiä on useaan kertaan kehotettu välttämään matkustamista paikkoihin, joissa on samanaikaisesti paljon ihmisiä. Syyslomalaisia pyydettiin viettämään vapaa-aikaansa kotikonnuilla juuri taudin leviämisen estämiseksi. Viruksen leviämistä on vaikea saada kuriin, jos osa ei noudata ohjeistuksia.