Karhu hyppäsi auton lavalle – ei suostunut lähtemään pois millään ilveellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa karhut vaeltelevat ihmisten läheisyyteen melko harvoin, mutta Yhdysvaltojen Alaskassa on toisin. Nälkäiset mustakarhut eivät välttämättä ujostele juurikaan ihmisiä etenkään talviunille valmistautuessaan.

Alaskan Ketchikanissa kuvatulla videolla Chevy Silverado -lava-auton omistaja on törmännyt yllättävään näkyyn. Auton lavan päälle oli kömpinyt karhu ruoan perässä. Mustakarhu oli niin keskittynyt syömiseen, etteivät ihmisten yritykset saada karhua liikkumaan juurikaan kiinnostaneet sitä.

Karhu ei suostunut poistumaan lavalta edes auton ollessa liikkeellä. Ajoneuvon omistajalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa eläimen jatkaa puuhiaan kiinnittäessään venettä sen perään. Lopulta karhu jätti auton rauhaan, löntystellen pois sen katon ja konepellin yli.