Miehelle porttikielto kansallispuistoon – yritti kypsentää kanaa kuumassa lähteessä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisella miehellä ei ole enää asiaa Yellowstonen kansallispuistoon hämmentävän teon vuoksi. Hän oli seurueineen yrittänyt kypsentää kanaa yhdessä puiston kuumista lähteistä.

Yellowstonen puistonvartijat olivat saaneet 7. elokuuta ilmoituksen ryhmästä, joka vaelsi kohti Shoshonen geysiriä kattilat mukanaan. Asiaa tutkimaan saapunut puistonvartija löysi kaksi kokonaista broileria, jotka oli asetettu kypsentymään kuumaan lähteeseen kangassäkissä. Kolme yhteensä kymmenen hengen seurueseen kuuluneesta henkilöstä sai Independent-lehden mukaan sakot poikeuttuaan kävelyreitiltä geysirien läheisyydessä vastoin puiston sääntöjä.

Yksi seurueeseen kuuluneista miehistä sai teostaan ehdollisen tuomion ja 1 200 dollarin sakkorangaistuksen, minkä lisäksi hänelle langetettiin väliaikainen porttikielto kansallispuistoon. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku jäi kiiini ruoan kypsentämisestä Yellowstonen geysirien avulla. Vuonna 2001 yhdysvaltalaisen tv-kanavan juontaja sai sakot kaivettuaan grillikuopan kuuman lähteen läheisyyteen.