Vakuutusyhtiö muistuttaa: ”Talvirenkaat alle sään ja kelin mukaan”

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusi tieliikennelaki muutti rengasvaatimuksen keliperusteiseksi, mikä korostaa rengasvalinnassa kuljettajan harkintaa ja vastuuta. Vakuutusyhtiö LähiTapiola muistuttaa, että viime kädessä poliisi arvioi liikenteessä, ovatko renkaat olosuhteisiin nähden sopivat.

Tuoreen kyselyn mukaan joka kolmas autoilija on joutunut liukkauden takia vaaratilanteeseen liikenteessä. Liukkailla keleillä sattuu ulosajoja ja esimerkiksi peräänajoja taajamissa ruuhka-aikoina. Kiertoliittymät, linja-autopysäkkien alueet ja risteykset hioutuvat usein liukkaiksi, jolloin ajoneuvon hallinta helposti menetetään. Liukkaus myös pidentää jarrutusmatkoja, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita esimerkiksi suojateiden eteen pysähdyttäessä.

– Jos on liukkautta tiessä, eli esimerkiksi jäätä tai lunta tiellä, niin talvirenkaat on kyllä oltava. Liikennetilanteessa asiaa arvioi aina paikalla oleva poliisi, eli arvio tehdään siinä tilanteessa ja niissä olosuhteissa, jotka paikan päällä ovat. Jos kaksi poliisia on sitä mieltä, että keli on liukas tai sää edellyttää talvirenkaita, niin asiakaskin on varmaan ymmärtänyt sen ajoon lähtiessään, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.