Hyundai haluaa ostaa robottiyhtiö Boston Dynamicsin – kauppahinta jopa miljardi dollaria

Digi · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Boston Dynamics tunnetaan kehittelemistään ketteristä roboteista, kuten koiramaisesta Spotista ja ihmistä muistuttavasta Atlaksesta. Nyt yhtiö saatetaan myydä korealaiselle autojätille, Hyundaille.

Boston Dynamicsin omistaa tällä hetkellä japanilainen Softbank. Hyundain kerrotaan kuitenkin Bloomberg-lehden mukaan käyvän parhaillaan neuvotteluja robotiikkaan erikoistuneen yrityksen ostamisesta. Toteutuessaan kauppojen arvo voisi olla jopa miljardi dollaria.

Hyundai ei ole toistaiseksi kommentoinut mahdollisia kauppoja tai niistä käytäviä neuvotteluja. Boston Dynamics siirtyi vuonna 2013 Googlen omistukseen, kunnes Softbank osti sen vuonna 2017. Hyundai tunnetaan maailmalla parhaiten autovalmistajana, mutta yhtiöllä on olemassa myös kokonainen teollisuusrobotteihin keskittyvä alajaosto.