Ticketmaster saattaa vaatia konserttikävijöiltä negatiivista koronatestitulosta tai rokotusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tapahtumalippuja välittävä Ticketmaster-yhtiö harkitsee uusien turvatoimien käyttöönottoa konserteissa. Konsertteihin lipun ostaneiden saattaa lähitulevaisuudessa kyetä todistamaan, ettei heillä ole koronavirustartuntaa.

Konserttilipun ostajien tulisi alustavien suunnitelmien mukaan joko vahvistaa ottaneensa koronarokotteen tai todistaa saaneensa negatiivisen tuloksen koronatestistä 72 tunnin sisällä ennen tapahtumaa. Tämä tapahtuisi Ticketmasterin oman lippusovelluksen avulla. Positiivisen koronatuloksen saaneilta ja testistä kieltäyneiltä evättäisiin pääsy tapahtumaan.

Billboard-lehden mukaan Ticketmasterilla ei olisi pääsyä lipunostajien potilastietoihin, eikä se myöskään säilöisi niitä. Uutinen yhtiön suunnitelmista paljastettiin pian lääkeyhtiö Pfizerin ilmoitettua koronarokotteensa olleen alustavissa tutkimuksissa 90-prosenttisesti toimiva. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koskevatko Ticketmasterin suunnitelmat vain Yhdysvaltoja vai myös esimerkiksi Suomea.