Pyöräilyä voi jatkaa myös talvella – opettele talvirenkaiden vaihtaminen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on edullinen, ekologinen ja terveellinen liikuntamuoto. Useimmilla se kuitenkin rajoittuu lumettomaan aikakauteen. Talvirenkaiden hankinta voi pidentää pyöräilykautta ympärivuotiseksi harrastukseksi ja liikuntamuodoksi.

Helsingin polkupyöräilijät ry järjestää nyt kaikille avoimen työpajan, jossa opetellaan talvirenkaiden vaihtamista polkupyörään. Hanke saa tukea polkupyöräilystään tunnetusta Alankomaista. Suurlähetystö sponsoroi tempausta, jota voi seurata myös Facebookin live-lähetyksenä.

– Alankomaalaiset ovat tunnettuja pyöräilyn lisäksi oma-aloitteisuudestaan ja nokkeluudestaan. Ilahduimme suunnattomasti, kun kuulimme suurlähetystön haluavan tukea vapaaehtoistemme ideoimaa talvirenkaiden vaihto-työpajaa. Tässä yhdistyvät luontevasti hollantilaistyylinen tee-se-itse-meininki sekä konkreettinen talvella pyöräilyyn innostaminen, toteaa tuottaja Kati Pankka Helsingin Polkupyöräilijät ry HePo:sta.

– Ympäri vuoden pyöräileminen on Alankomaissa yleistä ja haluamme tukea talvipyöräilyä myös Suomessa. Talviolosuhteet voivat Suomessa olla haastavampia ja siksi lähdimme sponsoroimaan tätä paikallisiin olosuhteisiin suunnattua työpajaa. Paikallisiin olosuhteisiin sopeutumisen tukeminen on yleisemmälläkin tasolla suurlähetystölle tuttua työtä, kertoo Ilona Jääskeläinen-Overduin Alankomaiden suurlähetystöstä.