Teini mopoili Luumäellä humalassa ja kortittomana – kaatui yrittäessään paeta poliisia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisin partio huomasi epävarmasti ajelleen mopon Luumäen Taavetin keskustassa lauantai-iltana 21. marraskuuta. Liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio yritti pysäyttää mopoilijan pysäytysvaloilla ja -äänillä. Mopoilija ajoi karkuun.

– Mopoilija ei reagoinut pysäytysmerkkeihin ja jatkettuaan hetken matkaa hän kaatui loukaten itseään, poliisi kertoo, mutta ei tiedota mopoilijan vammoista tarkemmin.

Mopoilija osoittautui alle 15-vuotiaaksi, hänelle suoritettu puhalluskoe osoitti reilusti yli törkeän rattijuopumuksen rajan eikä hänellä ollut mopon kuljettamiseen oikeuttavaa ajolupaa. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan, mutta poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.