Turkmenistaniin pystytettiin presidentin suosikkikoirarotua esittävä kultainen patsas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turkmenistanin presidentti on vienyt rakkautensa keskiaasiankoiria kohtaan uudelle tasolle. Maan pääkaupunkiin, Asgabatiin on pystytetty suurikokoinen kultainen patsas koirarodun kunniaksi.

Presidentti Gurbanguly Berdymukhamedovin esittelemä patsas on kuusi metriä korkea. Keskiaasiankoira on maan presidentin suosikkikoirarotu, ja se on jopa nimetty osaksi Turkmenistanin kulttuuriperintöä. Viime vuonna Berdymukhamedov omisti rodulle kokonaisen kirjan.

Koirapatsas on yksi lukuisista Asgabatiin pystytetyistä monumenteista, joihin kuuluvat muun muassa kullalla päällystetty patsas presidentti Berdymukhamedovista ratsastamassa hevosella. Pääkaupungin arvokkaista monumenteista huolimatta suuri osa Turkmenistanin asukkaista elää köyhyydessä. BBC:n mukaan Toimittajat ilman rajoja -järjestö on nimennyt Turkemnistanin Pohjois-Korean jälkeen yhdeksi maailman vähiten vapaista valtioista.