Ihmiset nukkuneet tänä vuonna huonosti – pandemia vienyt monien yöunet

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalaisen kyselyn mukaan ihmiset ovat nukkuneet tänä vuonna poikkeuksellisen huonosti. Moni vastanneista ajatteli yrittävänsä ensi vuonna parantaa nukkumistapansa ja unirytminsä, joka on etätöiden ja karanteenien vuoksi mennyt täysin päälaelleen.

Kyselyyn vastasi People-sivuston mukaan 2.000 ihmistä, joista yli puolet olivat sitä mieltä, että he ovat tänä vuonna nukkuneet poikkeuksellisen huonosti. 42 prosenttia vastaajista ei pystynyt edes muistamaan edellistä kertaa, jolloin he olisivat saaneet hyvät yöunet. Yöunien huonontumiseen vaikutti moni asia, jonka koronavirus toi tullessaan.

Negatiiviset ja ahdistavat uutiset ja liika uutisten lukeminen illalla vaikutti 34 prosentin yöuniin. Moni kertoi, että perheen kanssa vietetty aika meni myös usein yöunien edelle. Myös jatkuvat Zoom-videoneuvottelut, etätyöskentelyn aiheuttamat loppuunpalamiset ja Netflixin tuijottaminen heikensivät useiden vastanneiden yöunien laatua.