Tänä vuonna vietetään etäjoulua – suomalaisten datakäyttö kasvanut syksyn ajan

Digi · Terhi Piiroinen

Teknologia- ja mediayhtiö Telia kertoo suomalaisten datakäytön kasvaneen tänä syksynä viidenneksellä ilta-aikaan. Normaalitilanteeseen verrattuna suurempi iltadatankäyttö johtuu varsinkin viihteen kuluttamisen ja muun arkikäytön kasvusta. Yhtiö uskoo, että datakäyttö korostuu jouluna.

– Ennakoimme, että joulun aikaan näemme datan määrissä ennätyksiä, sillä etäjoulu saa ihmiset olemaan yhteydessä sukulaisiin etäyhteyksien avulla, mutta myös viihdyttämään itseään suoratoistopalveluja katselemalla. Etäjoulusta on siis tulossa myös ennennäkemätön datajoulu, Telian verkoista vastaava johtaja Sami Siiki kertoo.

Koronavirus ei ota laantuakseen. Suomalaisten on noudatettava uusia rajoituksia ja monet ovat tehneet etätöitä keväästä saakka. Joulua voi viettää vaikkapa videopuhelun välityksellä koko suvun kesken. Lahjat lähetetään postilla tai netin välityksellä, mikäli ne ovat esimerkiksi lahjakortteja.