Helsingin Bar Loose sulki ovensa – rajua kritiikkiä Marinin hallitukselle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetetut uudet tiukat rajoitukset ovat tehneet monien ravintoloiden toiminnasta kannattamatonta ja mahdotonta. Nyt Helsingissä sijaitseva Bar Loose on joutunut toistaiseksi sulkemaan ovensa ja kommentoi samalla uusia rajoituksia teräväsanaisesti.

Bar Loose kirjoitti ulkona sijaitsevaan valotauluunsa tervehdyksen: ”Haistakaa paska koko valtiovalta!”. Ravintola ilmoitti sosiaalisessa mediassa sulkeneensa toistaiseksi ovensa. Bar Loosen henkilökunta toivoo pystyvänsä jälleen jatkamaan toimintaa keväällä mikäli tautitilanne helpottaa ja näin ollen myös rajoitukset.

Ravintola ei missään nimessä kiellä koronaviruksen vaarallisuutta ja tilanteen vakavuutta. Toimijat kyseenalaistavat monien artistien, muusikkojen liiton ja taiteilijoiden kanssa vain sen seikan, minkä vuoksi kokoontuminen on ollut sallittua muualla mikäli paikalla ei esitetä mitään taidetta.

– Terveiset kaikuvat sen sijaan valtiojohdon vähäistä arvostusta kulttuuri- ja tapahtuma-alaa kohtaan. LiveFINin eilistä kannanottoa peesaten – miksi kokoontuminen ravintoloissa on turvallisempaa silloin, kun siellä ei esitetä elävää musiikkia? Tai miksi dj on ok, kunhan hän ei vain ole liian nimekäs? Tällöin ravintolaa koskisikin yleisötilaisuuden ääritiukat rajoitukset, ravintola kysyy perustellusti.

Monet rajoitukset ovat koskeneet tapahtumia, jossa asiakkaita esiintyjän vuoksi pidetään yleisönä. Muissa ravintoloissa ja tiloissa, joissa ohjelmaa ei ole järjestetty, kokoontuminen on ollut sallittua. Rajoitukset kuitenkin mitä luultavimmin tiukentuvat lähipäivien aikana koskemaan kaikkea kokoontumista kun uusien rajoitustoimien käyttöönotosta päätetään pääkaupunkiseudulla torstaina.