The Weeknd väitti Grammy-organisaatiota korruptoituneeksi – ehdokkaat valitaan toimikunnan äänten perusteella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi superhittiä tänä vuonna julkaissut The Weeknd raivostui Grammy-gaalan organisaatiolle, koska hän jäi ilman ehdokkuuksia. Mies kirjoitti Twitteriin, että kilpailuorganisaatio on korruptoitunut ja hän haluaa lisää läpinäkyvyyttä toimintaan.

Palkinnot jakaa Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys, The Recording Academy. Palkinnot ovat erityisen korkealle arvostettuja, ja niitä voitaisiin verrata musiikkialan Oscareihin. Akatemian väliaikainen päällikkö Harvey Mason Jr. kertoo Variety-lehdelle, että tilanne on kieltämättä mielenkiintoinen. The Weeknd on julkaissut megahittejä sisältävän albuminsa tänä vuonna.

– Häntä ei ole laiminlyöty tarkoituksella. Ehdokkaat nimitetään äänestysperiaatteella. Meillä on täytettävänä yhteensä kahdeksan paikkaa ehdokkaille, joista viisi valitaan ammattilaisten suosikkeja äänestämällä, hän kertoo.

Awards -palkintogaalan ehdokkaat. Ehdokkaiden joukossa nähtiin paljon isoja nimiä kuten Dua Lipa, Taylor Swift ja Beyonce, jotka kahmivat useamman ehdokkuuden uusilla albumeillaan ja singlejulkaisuillaan. The Weekndin fanit ovat sanoneet, että kukaan ehdokkaista ole ole tehnyt yhtä suurta hittiä kuin After Hours -albumilla on ollut.