Valtava anakondanaaras ylitti tien – perässä seurasi odottamaton näky

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käärmenaaraat erittävät paritteluaikaan tuoksua, joka on merkki lisääntymishalukkuudesta. Koiras lähtee heti seuraamaan tuoksua haistaessaan sen ja yrittää löytää nopeasti naaraan luo. Nyt videolla nähdäänkin tilanne, jossa käärmeet seuraavat naaraskäärmettä.

Brasiliassa Sao Paulossa on kuvattu tilanne, jossa isokokoinen anakonda on nähty ylittämässä tietä. Noin 7,5 metriä pitkä anakonda on ylittänyt tien ja ollut matkalla metsästä järveen. Paritteluaika on saanut urospuoliset käärmeet seuraamaan naarasta uskollisesti.

Videolla nähdään miten paljon pienemmät käärmeet seuraavat isoa naaraspuolista anakondaa parittelumielessä. Kaksi koirasta on aivan anakondassa kiinni. Tilanteen kuvanneiden kalastajien mukaan anakondan perässä tuli kuitenkin yhteensä viisi käärmettä.