Poliisi epäilee rahaväärennystä Riihimäellä – väärällä rahalla ostettiin pizzoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Parikymppinen nainen oli tilannut kaksi pizzaa viime viikon tiistaina iltapäivällä Riihimäen Hämeenkadulle. Hän oli maksanut tilauksen 50 euron setelillä, mutta raha ei kuitenkaan ollut aito. Pizzalähetti vei tilauksen naiselle ja otti vastaan setelin.

Nainen meni rappukäytävään ottamatta vaihtorahoja vastaan 15 euron tilauksesta. Raha huomattiin väärennetyksi ja naisesta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen. Poliisit saivat naisen osoitteen pizzeriasta ja he lähtivät selvittämään asiaa.

Paikalla oli sama parikymppinen nainen. Häntä epäillään nyt lievästä petoksesta ja rahaväärennyksestä. Rahanväärennykseen syyllistynyt henkilö voidaan tuomita rikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.