Pizza rikkoi maailmanennätyksen – päällä 254 erilaista juustoa

Ruoka · Tim Isokivi

Monien pizzerioiden ruokalistalta löytyy neljän juuston pizza, mutta nyt Ranskassa juustojen määrä on moninkertaistunut kertaheitolla. Eräs paikallinen kokki on rikkonut ennätyksen hämmentävällä juustopizzallaan.

Benoit Bruel valmisti Ranskan Lyonissa yhteensä 254 erilaista juustoa sisältävän pizzan. Bruel jopa punnitsi kaikki juuston palaset varmistaakseen, että erilaisia juustotyyppejä olisi tarpeeksi suuri määrä ennätyksen rikkomiseksi. Luomusta esitellään Facebookissa jaetulla videolla.

Kokki onnistui, sillä hänen pizzansa pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan eniten erilaisia juustoja sisältävänä pizzana. Aikaisemmassa ennätyspizzassa juustoja oli 154 erilaista. Benoit kertoi Guinnessin tuomareille olevan tärkeää, että ennätys rikottiin nimenomaan erilaisista juustoista tunnetussa Ranskassa.