Rikolliset tehtailevat nyt petoksia yritysten nimissä – tilattu esimerkiksi rakennustarvikkeita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisille on tehty viimeisen parin viikon aikana noin 20 ilmoitusta yritysten nimissä tehdyistä petoksista. Yritysten nimiin on tehty esimerkiksi sähköpostitili, jonka avulla on tilattu muun muassa rakennustarvikkeita.

Poliisin mukaan lähetetyissä tilaussähköposteissa on puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta lukuun ottamatta ollut yrityksen oikeat tiedot. Tilausten arvo on ollut yleensä alle 10.000 euroa. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen tekijät ovat tilanneet tilatulle tavaralle kuljetuksen joltain kuljetusyritykseltä samalla kaavalla.

– Poliisi kehottaa yrityksiä olemaan erityisen tarkkana varsinkin sähköpostilla tehtyjen tilausten kanssa. Myös tuotteiden myyjiä pyydetään varmistamaan tilaajien oikeat yhteystiedot ja varmistamaan niiden avulla tilauksen oikeellisuus ennen tavaran toimittamista.