Pulloposti matkasi Atlantin halki – löydettiin yli 3 200 kilometrin päästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka pullopostien päätyminen pitkienkin matkojen päähän ei ole ennenkuulumatonta, osaisi harva todennäköisesti odottaa sellaisen kulkeutuvan Atlantin valtameren halki. Erään skottilaisen pariskunnan yllätykseksi he löysivät taannoin Pohjois-Amerikasta peräisin olevan viestin.

Sharon ja Michael Cox olivat kävelemässä Skotlannin Barraigh-saaren rannikolla, kun heidän koiransa tarttui vedessä kelluneeseen esineeseen. Kyseessä oli viestin sisältänyt muovipullo. Pariskunnan yllätykseksi pulloposti oli peräisin Kanadan Newfoundlandista noin 3 200 kilometrin päästä.

Pullopostin olivat lähettäneet Kaya-nimienn tyttö ja hänen enonsa Curt kalastualuksesta. He kertoivat olevansa kotoisin Reefs Harbour -nimisestä kylästä ja haluavansa tietää, kuinka kauas saakka pulloposti päätyisi. Coxit alkoivat etsiä pullopostin lähettäjää sosiaalisen median avulla, ja pian Kayan isoäiti otti heihin yhteyttä.

Tytön äiti kertoo The Press and Journal -lehdelle pullopostin lähteneen liikkeelle kesällä. Coxit suunnittelevat lähettävänsä Kayalle Kanadaan paketillisen lahjoja ja terveisiä paikallisilta lapsilta.