Vegaanimozzarellaa tehtiin viraalireseptillä – paha maku yllätti

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisessa mediassa kiertää usein herkullisia videoita, joissa esitellään miten jokin herkullinen ruoka syntyy hyvin helposti ja nopeasti vain muutamaa raaka-ainetta käyttämällä. Nyt vegaanisia reseptejä testaileva Merle O’Neal päätti valmistaa kotonaan mozzarellajuustoa erään viraalihittinä levinneen videon avulla.

Merle O’Neal oli saanut useita viestejä, jossa häntä seuraavat ihmiset olivat pyytäneet naista testaamaan vegaanista kolmen ainesosan avulla syntyvää mozzarellaa. Videolla juusto näytti herkulliselta, minkä vuoksi O’Neal päätti antaa reseptille mahdollisuuden.

Mozzarellaan tarvittiin liotettuja cashew-pähkinöitä, turvotettua psyllium-kuitua ja vettä. Mozzarellamassa syntyi näistä ainesosista, mutta maun vuoksi O’Neal päätti lisätä massaan vielä hieman mausteita ja sitruunamehua. Tehosekoittimesta tultuaan massa näytti lupaavalta, mutta maku ei kuitenkaan miellyttänyt.

Kun nainen maistoi tekemäänsä vegaanimozzarellaa se maistui hänen mielestään vain pähkinältä ja valkosipulijauheelta. Lopulta Merle O’Neal päätti vielä lämmittää juustoa pastan sekaan ja sulattaa sitä grillivoileivän päälle. Kumpikin kokeilu epäonnistui, minkä vuoksi kokki päätti antaa reseptille lopulta arvosanaksi nolla pistettä kymmenestä.