Poliisi valvoo joululiikennettä tehostetusti – huippua odotetaan Tapaninpäivälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos on tiedottanut poliisin valvovan joulun menoliikennettä jo tulevana viikonloppuna. Jouluna tulee välttää turhaa liikkumista koronaviruspandemian vuoksi, mutta ihmiset saattavat tästäkin huolimatta rientää sukuloimaan ja lomailemaan.

Varsinaisesti joulun menoliikenteen odotetaan alkavan keskiviikkona eli aatonaattona. Vilkkaimmillaan liikenteen odotetaan olevan keskiviikkona puolestapäivästä iltaan. Paluuliikenteen huipun odotetaan osuvan Tapaninpäivän iltapäivälle sekä sunnuntaille.

Meno- ja paluuliikenteessä poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Perintei-sen valvonnan rinnalla toimii automaattinen liikennevalvonta. Kameravalvonnalla tuetaan perinteistä nopeusvalvontaa siten, että nopeusvalvonnalta liikenevä aika voidaan käyttää muun muassa ajotapavalvontaan sekä liikenteen sujuvuuden seurantaan.