Poliisisoittokunta etsii musikaalisia nuoria – konserttiesiintyminen kesäkuussa Kansalaistorilla Helsingissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitoksen poliisisoittokunta ja ennalta estävä toiminto ovat käynnistäneet Helsingin kaupungin kanssa Yhdessä!-hankkeen, jossa musiikista kiinnostuneita nuoria etsitään tekemään musiikkia ja esiintymään yhdessä soittokunnan ja tähtiartistin kanssa. Harjoitukset huipentuvat Helsingin Kansalaistorilla 5. kesäkuuta ensi vuonna.

Yhdessä!-projektiin haetaan eri taidemuodoista, kuten soittamisesta, laulamisesta, räppäämisestä tai tanssimisesta kiinnostuneita ja innostuneita 13–17-vuotiaita helsinkiläisiä, joille on jo mahdollisesti ehtinyt kertyä esiintymiskokemusta. Tarkoitus on videoida harjoituksia ja yhteistä edistymistä sosiaalisessa mediassa kevään aikana. Ennen kesäkuussa toteutettavaa Kansalaistorin päätöskonserttia Yhdessä! toteuttaa vielä muutaman keikan promokiertueen Helsingissä.

– Idea lähti siitä, että haluamme tarjota nuorille uudenlaisia mahdollisuuksia, mielekästä yhdessä tekemistä, toistensa kohtaamista ja tietenkin iloa. Toivomme, että kevät olisi koronan suhteen parempi ja tällainen toiminta mahdollista, vanhempi konstaapeli Taneli Rantala Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

– Nuoret pääsevät tekemään musiikkia ammattilaisten kanssa ja ammattilaiset haastavat puolestaan itsensä tuottaessaan ja tulkitessaan erilaisia musiikkityylejä. Tämä on aivan loistava mahdollisuus kaikille, ja jokainen varmasti oppii toisiltaan jotakin, Rantala jatkaa.