Kauppiaat ohjeistavat jouluostosten tekijöitä: Pidä huoli omasta ja muiden turvallisuudesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyt jos koskaan ihmisten kannattaa hankkia lahjaostoksensa paikallisesta kivijalkaliikkeestä ja tukea pientä yrittäjää. Asioinnin tulee olla turvallista kaikille, niin asiakkaille kuin kauppojen henkilökunnalle, joten Kaupan liitto on muistuttanut kaikkia fiksusti toimimisesta.

– Kaupassa kuten muuallakin on tärkeää pitää huolta omasta ja muiden turvallisuudesta. Yhdessä voimme fiksulla toiminnalla mahdollistaa turvallisen asioinnin poikkeusaikana – myös juhlakauden kiireissä. Kaupan liitto kehottaa alan yrityksiä kiinnittämään henkilöstön ja asiakkaiden korona-turvallisuuteen erityistä huomiota ja asiakkaita ottamaan toinen toisemme huomioon kauppareissuilla.

Ruuhkia aiheuttavat paitsi jouluostokset, myös mahdolliset alennuskampanjat sekä vaikkapa lyhyelle ajanjaksolle sijoittuva ilotulitemyynti. Voimassa olevat ohjeistukset ja suositukset turvaväleistä, kasvosuojainten käytöstä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ovat riittäviä, kunhan niitä vain noudatetaan, ja niiden noudattaminen kaupoissa mahdollistetaan. Joulun ja vuodenvaihteen tienoilla asiakkaita käy kaupoissa paljon.