Verenluovuttajia tarvitaan välipäivinäkin – varaa aika etukäteen ja pelasta ihmishenkiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Potilaat tarvitsevat noin 800 verenluovuttajan apua joka arkipäivä myös meneillään olevan koronapandemian aikaan. Verenluovutuspaikat eivät ole yleisötilaisuuksia, joten aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske niitä. Verta pääsee luovuttamaan ajanvarauksella.

Verenluovuttajia tarvitaan erityisesti pitkien joulunpyhien ja uudenvuoden ympärillä. Joulun välipäivinä aukioloajat ovat normaalit. Voit varata ajan etukäteen tästä. Veripalvelu on kiinni uudenvuoden päivänä 1.1.2021.

– Veripalvelu toimii ja verenluovutuspisteet pidetään auki pandemiatilanteessakin. Verta ei voi valmistaa keinotekoisesti, joten on ensiarvoisen tärkeää, että terveet ihmiset jatkavat verenluovuttamista, vaikka muita sosiaalisia tilanteita suositellaankin vältettäväksi.