WhatsApp lakkaa huomenna toimimasta miljoonissa puhelimissa – onko sinun laitteesi joukossa?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaviestisovellus Whatsappia päivitetään jatkuvasti, mikä saattaa tietää huonoja uutisia vanhempia puhelinmalleja käyttäville. Sovellus nimittäin lakkaa vuodenvaihteessa toimimasta jopa miljoonissa puhelimissa.

Whatsapp lakkaa 1. tammikuuta alkaen tukemasta iPhone-puhelimia, joiden käyttöjärjestelmä on vanhempi kuin iOS 9. Käytännössä tämä tarkoittaa iPhone 4 -älypuhelinta ja sitä edeltäviä malleja. iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 ja 6S -mallit voi päivittää iOS 9 -käyttöjärjestelmään, jolla Whatsapp edelleen toimii.

Myöskään vanhempien Android-käyttöjärjestelmällä toimivien älylaitteiden omistajat eivät ole turvassa. Whatsapp nimittäin lakkaa vuodenvaihteessa tukemasta puhelimia ja muita älylaitteita, jotka käyttävät Android -käyttöjärjestelmän versiota 4.0.3. vanhemmpia versioita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vuonna 2011 julkaistua Samsung Galaxy S2 -älypuhelinta.

Vanhat Whatsapp-keskustelut voi kuitenkin tallentaa uutta puhelinmallia varten ennen vuodenvaihdetta. Tämä onnistuu valitsemalla Whatapp-keskustelujen Ryhmän tiedot -osiosta löytyvää Vie keskustelu -kohdan.