Peuran vasa etsi emoaan – yritti imeä lenkkeilijän jalasta maitoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nainen oli lenkillä ollessaan kohdannut pikkuruisen peuran vasan. Vasan emoa ei näkynyt missään, mutta lenkkeilijä muisti, että peurat voivat jättää toisinaan poikasensa päivän ajaksi yksin. Vasa oli niin nälkäinen, että se juoksi suoraan lenkkeilijän jalkoihin kiinni ja yritti imeä niistä maitoa.

Kotiin palattuaan pieni vasa pyöri naisen mielessä. Lopulta nainen päätti illalla palata katsomaan, onko vasa vielä samalla alueella vai onko peuran emo kenties palannut hakemaan pikkuisen. Pieni vasa oli edelleen yksin, minkä vuoksi nainen päätti ottaa peuran kotiinsa.

Nainen syötti peuralle maitoa kumihanskan avulla ja soitti eläintenpelastuslaitokselle. Eläinten hoitajat tulivat hakemaan peuran seuraavana päivänä ja huomasivat, että pikkuinen oli aivan vastasyntynyt peuran vasa, joka oli jo yli vuorokauden ajan ollut ilman emoaan. Vasa kuitenkin selviytyi avuliaan lenkkeilijän avulla.