Herkkua garagepunkin ystäville: Guitar Wolf tulossa ensi kesänä Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauan on vettä virrannut Suomen koskissa siitä, kun japanilainen garagerockin ja punkin välimaastossa surffaava Guitar Wolf on viimeksi esiintynyt kotimaassamme. Nyt asiaan on tulossa muutos. Äärettömän huumaava livebändi Guitar Wolf saapuu Suomeen ensi kesänä.

Legendaarinen kokoonpano nähdään Helsingin Bar Loosessa lauantaina 12. kesäkuuta 2021. Keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä perjantaina 2. lokakuuta. Yhtye on esiintynyt Suomessa viimeksi kuusi vuotta sitten, joten kyseessä on harvinainen veto. Bändi yhdistelee MC5:n ja The Stoogesin protopunkista, Link Wrayn rock´n´rollista, Ramonesin ja Dead Boysin 70-luvun punkista sekä The Sonicsin ja The Crampsin autotallirockista oman äärimmäisen “jet rock’n’roll” -keitoksensa.

Arvostetun musiikkimedia Pitchforkin sanoin: ”Their commitment to rusty-chainsaw rock’n’roll is so absolute, it can make the Ramones look like Radiohead.” Guitar Wolfin viimeisin, järjestyksessään 13. pitkäsoitto LOVE & JETT ilmestyi viime vuonna.