Oletko matkustamassa Lappiin? Tässä ylilääkärin terveiset

Matkailu · Terhi Piiroinen

Onko matkasi välttämätön? Tämä on ensimmäinen asia, mitä sinun tulee pohtia ennen matkustamista. Koronaviruspandemian hillitseminen ja taltuttaminen vaatii jokaisen panosta, jolloin on huolehdittava turvaväleistä ja asianmukaisesta suojautumisesta.

– Pari viikkoa ennen matkaa pyri välttämään mahdollisia tilanteita, joissa voit altistua koronainfektiolle. Tällaisia ovat tilanteet, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja joissa ei voida pitää turvavälejä esimerkiksi iltaravintolat, kauppakeskukset, ryhmäharrastukset. Vältä näitä tilanteita myös täällä Lapissa ollessasi, Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broas ohjeistaa.

– Jos sairastut täällä, hakeudu heti vähäisimmistäkin oireista, kuten kurkkukipu, nuha, yskä, lämpöily, vatsakivut, ripuli, maku- ja hajuaistin muutokset, lähimpään testauspisteeseen ja pysy eristyksessä, kunnes testitulos on valmistunut.