Ilmatieteen laitos: ”Vuosi 2020 oli Suomen mittaushistorian lämpimin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on saatu jo vuoden ensimmäisinä päivinä nauttia monin paikoin lumisemmista talvipäivistä kuin kertaakaan koko viime vuoden aikana. Leudot talvikuukaudet nostivat koko viime vuoden keskilämpötilan ennätyskorkealle.

– Ilmatieteen laitoksen alustavien tilastojen mukaan vuoden 2020 keskilämpötila oli Suomessa ennätyksellisen korkea, noin 4,8 astetta. Tämä ylittää edellisen ennätyksen vuodelta 2015 jopa noin 0,6 asteella. Tilastot ulottuvat aina 1800-luvun puoliväliin saakka, Ilmatieteen laitokselta tiedotetaan.

Ennätyslämmin vuosi on jälleen yksi osoitus lämpenevästä ilmastostamme. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Pauli Jokinen kertoo, että Suomen kymmenestä lämpimimmästä vuodesta kuusi on esiintynyt vuoden 2010 jälkeen. Vuoden 2020 ylin lämpötila, 33,5 astetta, mitattiin 25. kesäkuuta Kankaanpään Niinisalossa. Alin lämpötila, -41,1 astetta, mitattiin Utsjoen Kevojärvellä 27. joulukuuta.