Meteorologi paljastaa: Tästä syystä jääpuikkoja ei saa syödä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räystäiden reunojen alapuolelle talvisin ilmestyvät jääpuikot saattavat etenkin perheen pienimpien silmissä näyttää luonnon omilta mehujäiltä. Pihalta löytyviä jääpuikkoja ei kuitenkaan kannata maistella, sillä niissä voi piillä terveysriski.

Yhdysvaltalainen meteorologi Katie Nickolaou jakoi TikTokissa videon, jossa hän kehottaa olemaan syömättä jääpuikkoja. Jääpuikot muodostuvat lumen sulaessa katoilla, ja veden valuessa alas rakennusten reunoilta. Talojen katoilla on kuitenkin myös runsaasti lintujen ulostetta, joka päätyy veden mukana jääpuikkoihin.

Nickolaoun mukaan jääpuikkoja syövät tulevat todennäköisesti syöneeksi samalla myös linnunkakkaa. Myöskään lunta ei meteorologin mukaan kannata syödä. Siinä voi olla mukana hyppyhäntäiset -nimellä tunnettuja ötököitä. Hyönteiset eivät ole ihmisille vaarallisia, mutta Nickolau uskoo ettei monikaan haluaa syödä niitä.

@weather_katie

Don’t eat icicles! Please respect the fact that I edited out the original woman in the video (I have her permission) #IciclePoop

♬ original sound – nickolaou.weather